Junioren

Image descriptionVoor de jeugd is het mogelijk om bij BC Hanevoet te badmintonnen. Alle jeugd tussen de 8 en 16 jaar is van harte welkom op iedere woensdag van 17:00 tot 18:00 uur.

Het is trouwens helemaal niet nodig om als de beste te kunnen badmintonnen. Er zal op op de speelmiddag aandacht worden besteed aan de techniek van badminton. Daarnaast zullen er ook elke week partijtjes worden gespeeld.

Wat heb je nodig?

Om te kunnen badmintonnen heb je een badmintonracket en een shuttle nodig. Als je nog geen racket hebt kun je er een van de club lenen of kopen. Shuttles worden door de club geregeld.

Badminton is een sport en dus heb je sportkleding nodig. Hiervoor kun je je gymkleren van school gebruiken. Let er wel op dat je gymschoenen geen zwarte zolen hebben. Met zwarte zolen mogen we niet sporten in de zaal!

Wat gaan we doen?

De les begint met het opwarmen van de spieren. Dit doen we om blessures te voorkomen. We beginnen dan ook met rennen. Daarna doen we enkele rek en strek oefeningen.

Image description

Na het opwarmen verdeeld iedereen zich over de banen. De trainers lopen rond om training en aanwijzigingen te geven. De training wordt afgewisseld met wedstrijdjes.

Is er nog meer te doen?

Nou en of! We hebben contacten met andere clubs. Als je wilt kun je meedoen met toernooien van die clubs.

Image descriptionOok organiseren we zelf elk jaar een toernooi waarbij we ook kinderen van andere clubs uitnodigen. Daarnaast hebben we ieder jaar een toernooi waarbij je ouders, broertjes, zusjes en andere familieleden mee mogen doen!

Naast de toernooien kun je ook meedoen met de competitie van de Helmondse Badminton Bond (ookwel HBB genoemd). Je zit dan in een team met clubgenootjes en speelt dan tegen andere teams van andere clubs.

Image description

Wat kost een lidmaatschap?

Als je lid wordt van onze club kost je dat 132 euro per jaar aan contributie. Je mag dan iedere woensdag bij ons komen spelen. Om mee te kunnen doen aan toernooien en de competitie moet je extra betalen. Vraag een van de begeleiders wanneer je daaraan wil deelnemen.

Nog een vraag?

Heb je nog een vraag? Voor meer informatie kun je op deze woensdagen zelf langskomen, maar je kunt ook contact op nemen met Bas van Hal via ledenadministratie@bchanevoet.nl.