Volwassenen

SeniorenVan 18:00 tot 20:30 uur is het de beurt aan de volwassenen (vanaf 16 jaar) om zich eens goed in te spannen. Elke week worden er wedstrijden gespeeld aan de hand van een ladder-systeem.

Het is helemaal niet nodig om als de beste te kunnen badmintonnen.

De echte fanatiekelingen kunnen na het sporten nog wat nakletsen aan de bar in de kantine.

Benodigdheden

Om te kunnen badmintonnen heeft u een badmintonracket en een shuttle nodig. Als u nog geen racket heeft, kunt u er een van de club lenen of kopen. Shuttles worden door de club geregeld.

Badminton is een sport en dus heb je sportkleding nodig. Een t-shirt en een korte broek met sportschoenen is al voldoende. Let er wel op dat uw gymschoenen geen zwarte zolen hebben. Met zwarte zolen mogen we niet sporten in de zaal!

Programma speelavond

Het eerste uur kan er worden getraind of wordt er vrij gespeeld om op te warmen voor de wedstrijden. Wanneer u niet precies om 18:00u aanwezig kunt zijn is dat geen probleem. De leden druppelen in deze tijd binnen en melden hun aanwezigheid.

In deze periode is er ook gelegenheid om deel te nemen aan de training. U kunt dan ook zelf aangeven wat u graag wilt leren.

Om 18:45u wordt er begonnen met het indelen van de wedstrijden met de aanwezige leden.

Indelen

De, aan de hand van de ladder gemaakte, indeling wordt rond 19:00u bekend gemaakt. Eventueel worden er ook nog huishoudelijke mededelingen gedaan. Dan beginnen de wedstrijden voor de laddercompetitie. Er worden vier gemengd dubbel wedstrijden gespeeld. Als heer speelt u alle vier de wedstrijden tegen de andere heer, waarvan twee met de ene en twee met de andere dame. Voor de dames geldt dit ook. U speelt voor de ladder dus altijd tegen een lid van uw eigen geslacht. U speelt op uw eigen niveau. Wanneer u wedstrijden wint, komt u hoger op de ladder en krijgt u de week erop een sterkere tegenstander.

Als deze wedstrijden afgelopen zijn en er banen vrij zijn is er ook weer de mogelijkheid om vrij te spelen tot 20.30 uur. U kunt ervoor kiezen om na uw partijen naar huis te gaan of nog een drankje te nuttigen in de kantine van de sporthal.

Toernooien en Competitie

We hebben contacten met andere clubs. Als u wilt kunt u meedoen met toernooien van die clubs.

Naast de toernooien kunt u ook meedoen met de competitie van de Helmondse Badminton Bond (ookwel HBB genoemd). U zit dan in een team met clubgenoten en speelt dan tegen andere teams van andere clubs.

Voor zowel toernooien en competitiespelen moet u extra betalen. Wanneer u interesse heeft kunt u informeren naar de kosten.

De eerste speelavond

Wanneer u een afspraak hebt gemaakt met de ledenadministratie zal deze of een ander bestuurslid u verwelkomen. U moet een inschrijfformulier invullen en inschrijfgeld betalen. Dit bedraagt momenteel 10 euro. Vanaf dat moment bent u officieel lid. U krijgt uitleg over de speelavond, formulieren en andere documentatie mee.

Samen met u wordt dan bepaald of u al kunt deelnemen aan onze eigen wedstrijden.

Overzicht

Nog steeds vrijblijvend?

Zoals gezegd bent u na inschrijving officieel lid en dient u contributie te gaan betalen. Deze wordt halfjaarlijks vooruit betaald en gaat in vanaf de eerste volledige maand na de datum van inschrijven. Wanneer u halverwege deze periode lid wordt, wordt uw contributie over deze maanden apart berekend of opgeteld bij de contributie voor de volgende periode. Momenteel is dat 140 euro per jaar. Wanneer u echter binnen drie weken opzegd, zal er geen contributie gevraagd worden. Het inschrijfgeld blijft u wel verschuldigd.

Contact opnemen

Voor meer informatie of om de sfeer te proeven kunt u op deze woensdagen zelf langskomen, en u kunt ook contact op nemen met Bas van Hal. U kunt ook hier een bericht met uw vraag versturen.